Knallkorkens kennel

 

Vilma SE26399/2018

2018-03-28

Vilmaprofil          Vilma


Schnaublacks Vilma är hennes fullständiga namn. Från det hon var valp har jag tänkt att vi ska aktivera oss och lära oss nya saker. Husse skulle lära henne att dra honom på skidor. Hur det blev med det får tiden utvisa... Snö är en förutsättning för att lyckas :-)

Vi har hunnit med ett par utställningar med fina resultat och omdömen. Senaste resultate från maj 2022: Excellent 

Hon har också ett BPH med skott med fina vitsord, två doftprov för nosework . Diplom i rallylydnad, och uppflyttad till fortsättning.

Vilma tycker om att använda sin näsa och vi har gått kurser och tränar Nosework, Specialsök (röd kong) och ID-sök. Hon gillar när vi blandar in olika sorters träningar så vi tävlar i både nosework och rallylydnad.

Hon är alltid med oss när vi tar husbilen och tar oss på lite äventyr, vandrar korta och längre sträckor och trivs som bäst bland snö eller mossa.

En lugn, rolig och stabil tjej som har de rätta proportionerna för en Schnauzer. 

 

Alice SE37647/2021

2021-05-09

Aliceprofil      IMG_20230311_125624
Knallkorkens Alice är hennes fullständiga namn. Det är med andra ord Vilmas dotter från sin första kull. Hon är en självständig och nyfiken tjej om än lite reserverad mot främlilngar. Bara man ger henne tid så blir hon mer självsäker och tycker det mesta är roligt. Att spåra är en favoritsysselsättning och hon har ärvt mammas lugna temperament och stabilitet. 

En träningsvillig donna som hänger med på allt..

Tilldelad Excellent och bästa junior schnauzer var en bra start på utställningskarriären. Fortsatte med Excellent öppen klass på Gotland dog show och September-23, Högbo. Excellent, reserv cert och reserv CACIB.

Därefter har hon utfört BPH med skott och fått Godkänd extriörbeskrivning.